آیا در تهیه سبد میوه درجه پلاستیک اهمیت دارد ؟

اشتراک گذاری :

خلاصه ای از مقاله


پلاستیک نقش مهم و اساسی در صنعت بسته ‌بندی محصولات کشاورزی و مواد غذایی دارد‌. اگرچه انواع مختلفی از پلاستیک‌ها به روش‌های مختلفی در صنایع غذایی استفاده می‌شوند اما همه پلاستیک‌ها برای تماس با غذاها و سایر مواد مصرفی مناسب نیستند . در این مقاله به بررسی درجه مواد پلاستیکی در تهیه سبد میوه پلاستیکی می‌پردازیم و همچنین کاربردهای مختلف پلاستیک را بررسی می‌کنیم.

تولید سبد میوه چه ارتباطی به درجه استاندارد پلاستیک دارد؟


 همه پلاستیک‌ها دارای درجه استاندارد نیستند. برای تهیه پلاستیک به عنوان پلاستیک ایمن برای تهیه ظروف و سبدهای پلاستیکی باید سازمان ایمنی و نهادهای نظارتی آن را تایید کنند . بنابراین ضروری است که درجه پلاستیک در تهیه ظروف مواد غذایی و ویژگی‌های آن را بدانید.


تعریف درجه استاندارد در تهیه سبد پلاستیکی میوه
این استاندارد از پلاستیک به نوعی از پلاستیک اشاره دارد که برای استفاده در صنعت تولید سبد باکیفیت میوه و ظروف غذایی مناسب است . این ماده که از مواد غیر سمی و بدون بو ساخته می‌شود حاوی مواد شیمیایی مضر و آلوده نمی‌باشد که به محصولات آسیب وارد نکند . برای اینکه این درجه استاندارد گرفته شود پلاستیک باید یک سری الزامات نظارتی و استانداردهای تعیین شده توسط سازمان ایمنی را رعایت کند . این استانداردها شامل عواملی مانند : خلوص ترکیب و کیفیت پلاستیک در تهیه سبد پلاستیکی میوه است .

 ویژگی های مشترک درجه پلاستیک ایمن در تهیه سبدهای با کیفیت پلاستیکی

سبد میوه سیب
این مواد پلاستیکی دارای چندین ویژگی مشترک هستند که آنها را در تماس با محصولات و مواد غذایی ایمن می‌کنند :

  •  مقاومت بسیار عالی در برابر ساییدگی  

پردازش محصولات می‌تواند شامل یک سری فرایندهای سنگین باشد که پلاستیک باید در برابر آن مقاومت کند. مواد پلاستیکی به کار رفته در سبدهای با کیفیت میوه باید در برابر سایش و پارگی در هنگام دست زدن به محصولات از مقاومت بسیار خوبی برخوردار باشند. این مواد برای مقاومت در برابر ترک خوردگی ، شکستن و تراشه طراحی شده‌اند زیرا این موارد در صورت وقوع ممکن است  باعث آلودگی محصولات شوند .

  •   از نظر شیمیایی ایمن باشد

درجه استاندارد مواد پلاستیکی در تهیه سبدهای میوه باید از نظر شیمیایی بی‌خطر باشند و مواد شیمیایی مضر در گرما و سرما از خود آزاد نکنند. پلاستیک‌های بی‌خطر برای محصولات باید در برابر مواد اسیدی ، قلیایی ، روغن‌ها و چربی‌ها مقاوم باشند. آنها همچنین باید از فلزات و سایر مواد شیمیایی مضر که ممکن است به محصولات آسیب بزنند نیز عاری باشند.

  •  استحکام بالا در برابر فشار

پلاستیک برای قالب زنی سبدهای محصولات و میوه‌جات باید از استحکام بالایی برخوردار باشد تا در برابر فشار و استرس ناشی از پردازش و حمل و نقل مقاومت کند.

کاربردهای رایج درجه استاندارد پلاستیک در تهیه سبد پلاستیکی میوه

این درجه استاندارد کاربردهای مختلفی در صنایع مختلف دارد. اکنون بیایید بعضی از کاربردهای رایج درجه پلاستیک را در صنایع مختلف بررسی کنیم.

  • انبار کردن محصولات و میوه‌جات

انبار سبد میوه

یکی از رایج‌ترین کاربردهای درجه ایمن پلاستیک برای ذخیره مواد غذایی است. سبدهای پلاستیکی میوه ساخته شده و ظروف پلاستیکی برای ذخیره مواد غذایی مانند میوه ، سبزیجات و باقیمانده مواد غذایی محبوب هستند. این سبدها و ظروف در اندازه‌ها و شکل‌های مختلف وجود دارند تا بتوانند محصولات و مواد غذایی را برای مدت طولانی نگه دارند.

  • نگهداری در شرایط سرد و خیلی گرم

این درجه استاندارد شرایطی را برای نگهداری ایمن محصولات در دماهای متفاوت فراهم می‌کند پس صنایع در شمال و جنوب کشور می‌توانند روی کیفیت این سبدهای با کیفیت میوه حساب کنند.

اگر به دنبال سبد با کیفیت میوه هستید می‌توانید روی محصولات متنوع نویان پلاست حساب کنید. برای مشاهده انواع مختلف سبدهای مجموعه نویان پلاست به صفحه سبد میوه مراجعه بفرمایید.

  • نگهداری برای مدت زمان زیاد

یکی از ویژگی‌های بارز این سبدهای با کیفیت با درجه استاندارد پلاستیک این است که در گذر زمان و مدت طولانی بدون تغییر و بدون آسیب به محصولات باقی می‌مانند.

  • اهمیت در سایر محصولات پلاستیکی

علاوه بر صنعت تولید سبدهای پلاستیکی میوه سایر صنایع مثل تولید ظروف غذایی یا بطری‌های نوشیدنی نیز بسیار به درجه استاندارد پلاستیک اهمیت می‌دهند.


۵ نوع پلاستیک در تهیه سبدهای میوه پلاستیکی

وقتی صحبت از بسته‌بندی محصولات کشاورزی و مواد غذایی می‌شود ، انتخاب نوع مناسب پلاستیک برای اطمینان از ایمنی و کیفیت محصولات ضروری است. در ادامه به بررسی ۵ نوع رایج پلاستیک برای بسته‌بندی محصولات کشاورزی و مواد غذایی می‌پردازیم و همچنین مزایا و کاربردهای آنها را بررسی می‌کنیم.

  • PET (Poly Ethylene Terephtalate)

PET که تحت عنوان پلی اتیلن ترفنات شناخته می‌شود نوعی پلاستیک است که معمولاً در تولید سبدهای پلاستیکی میوه و ظروف پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.PET یک ماده سبک و با دوام است. این پلاستیک یک انتخاب عالی برای بسته‌بندی شفاف پلاستیکی به دلیل وضوح آن در تهیه بطری‌ها استفاده می‌شود. در فرایندهای شیمیایی به نحوی تولید میشود که بسیار شفاف برای نگهداری مواد غذایی است. یکی از مهمترین گزینه‌های این پلاستیک زیست تخریب پذیر بودن آن است و کاملاً سازگار با محیط زیست می‌باشد. از این رو بسیار مورد توجه صنایع ایمنی قرار دارد.

  • HDPE (high density polyethylene)

HDPE ها پلاستیک محبوب در تولید سبدهای پلاستیکی میوه و ظروف غذایی هستند. آنها از مواد سبک و قوی ساخته شده‌اند و به راحتی می‌توانند در شکل‌ها و اندازه‌های مختلف تولید شوند . همین ویژگی آن را برای تولید در سطح وسیع محصولات پلاستیکی ایده‌آل می‌کند. مقاومت در برابر رطوبت یکی از مهم‌ترین مزایای HDPE است که باعث می‌شود آن را به عنوان یک انتخاب ایده‌آل برای بسته‌بندی میوه‌ها و محصولات غذایی که باید در محیط خشک باشند تبدیل کند.

  • PVC (polyvinyl chloride)

PVC معمولاً در صنایع تولید سبدهای پلاستیکی میوه و بسته‌بندی مواد غذایی استفاده می‌شود. از ویژگی آن میتوان به سبک بودن و سهولت در قالب‌گیری در اشکال و اندازه‌های مختلف اشاره کرد که آن را به عنوان یک انتخاب مناسب برای مارک‌های مختلف تبدیل می‌کند . در صنایع از آن برای تولید ظروفی که جلوی اکسیداسیون شدن مواد غذایی را می‌گیرند استفاده می‌شود چون ویژگی بارز آن این است که مانع ورود گازها می‌شود.

  • LDPE (low density polyethylene)

LDPE یک نوع پلاستیک عالی برای تهیه سبدهای باکیفیت پلاستیکی و ظروف است. به دلیل انعطاف بالایی که دارد در تهیه کیسه‌های نان و درب بطری‌ها هم استفاده می‌شود. در تماس با مواد غذایی کاملاً بی‌خطر است و مانع عالی در برابر رطوبت هوا می باشد .

  • PP  (poly propylene)

PP یک ماده سبک و با دوام است که نقطه ذوب بالایی دارد و در تهیه ظروف با تحمل درجه حرارت بالا استفاده می‌شود.

روش‌های بازیافت پلاستیک سبد میوه

در این بخش دو روش متداول برای بازیافت وجود دارد :

  1.  بازیافت مکانیکی
  2. بازیافت شیمیایی

بازیافت مکانیکی (بازیافت سنتی)
بازیافت مکانیکی که به عنوان بازیافت سنتی شناخته می‌شود ، شامل جمع آوری و مرتب سازی زباله‌های سبدهای پلاستیکی میوه ، تمیز کردن و خرد کردن آن و سپس ذوب آن برای ایجاد محصولات جدید است. بازیافت مکانیکی یک فرایند مقرون به صرفه برای بازیافت پلاستیک موجود در سبد است. از این روش می‌توان برای بازیافت طیف گسترده از پلاستیک‌ها استفاده کرد. با این حال بازیافت مکانیکی محدودیت‌هایی دارد. به عنوان مثال برخی از پلاستیک‌ها به دلیل ترکیباتی که دارند ممکن است بازیافت آنها دشوار باشد و کیفیت محصول حاصل از آن تحت تاثیر روند بازیافت کم شود.
 بازیافت شیمیایی
بازیافت شیمیایی سبد پلاستیکی میوه روشی ایمن برای بازیافت ظروف پلاستیکی است. این بازیافت شامل تجزیه پلاستیک در سطح مولکولی با استفاده از فرایندهای شیمیایی است. برخلاف بازیافت مکانیکی که شامل ذوب و تغییر شکل زباله‌های پلاستیکی به محصولات جدید است، بازیافت شیمیایی امکان ایجاد مواد شیمیایی و مواد جدید از پلاستیک را فراهم می‌کند.

نتیجه‌گیری
درجه استاندارد پلاستیک یکی از مولفه‌های حیاتی در صنعت تولید سبد پلاستیکی با کیفیت و ظروف غذایی است. انتخاب نوع مناسب پلاستیک در ایمن بودن تولید محصولات صنعتی ضروری است. اگر به دنبال سبد با کیفیت میوه هستید می‌توانید روی محصولات متنوع شرکت سبد میوه نویان پلاست حساب کنید.